Cuvant de intampinare

Parohia constituie in primul rand o unitate spirituala, o familie de credinciosi ai carei membri sunt uniti prin identitatea credintei si a activitatii religioase, fiind grupati in jurul unui altar sau a unei biserici si al aceluiasi slujitor „Parohul” ca imputernicit al Episcopului, este conducatorul sufletesc al credinciosilor din parohie (art. 47 din Statutul pentru organizare si functionare a B.O.R.).

Biserica parohiala din satul Bochia, com. Beliu, Protopopiatul Ineu, Arhiepiscopia Arad, cu hramurile "Pogorarea Duhului Sfant" si "Sfantul Ierarh Nicolae", este actualmente in constructie, avand terminate fundatia, elevatia si placa pentru pardoseala. Biserica va fi construita din lemn de stejar, acoperita cu sindrila, in stil traditional ardelenesc.

In data de 7 decembrie 2014, in prezenta IPS Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscop al Aradului, a Parintelui Protopop al Ineului Adrian Zaha, a Parintelui Paroh Radu Petrica Belle, a unui sobor de preoti slujitori si a unui numeros grup de enoriasi, s-a pus piatra de temelie pentru noua noastra Biserica.

Localizare:
Satul Bochia se afla asezat la poalele Muntilor Codru Moma, in apropierea drumului judetean care duce inspre statiunea Moneasa, intr-o zona pitoreasca si usor accesibila. Mergand spre Moneasa, la iesirea din localitatea Bocsig, se afla, la stanga, drumul asfaltat pe care se ajunge in localitatea Beliu, apoi din Tagadau la stanga si drept inainte pana la Bochia. Va asteptam!

Preot Paroh Radu Petrica Belle

Tel: 0732 987 356


Cea mai citita postare

Punerea pietrei de temelie

FILM: Sfințirea Bisericii Bochia